Hizmet çalışmadığından windows updt şu anda güncelleştirmeleri denetleyemiyor hatası

12:32
Başlat/Çalıştır'a services.msc yazarak çalıştıralım. Açılan pencereden Windows Uptade bularak sağ tıklayıp başlata basalım.

Sorun hala giderilmediyse.

Başlat/Çalıştır'a cmd yazarak çalıştıralım. Açılan komut penceresine "net stop WuAuServ" komutunu yazarak enter tuşuna basalım. Bu pencere açık kalsın. Başlat çubuğuna "%windir%" yazıp enter tuşuna basalım. Burada bulunan SoftwareDistribution klasörünün yedeklemek maksadıyla adını değiştirelim. Komut satırına tekrardan dönerek "net start WuAuServ" yazıp enter tuşuna basalım ve güncelleştirmeyi test edelim.
Windows Update’i açıp güncelleştirmeleri denetle butonuna tıkladığınızda “Hizmet çalışmadığından Windows Update şu anda güncelleştirmeleri denetleyemiyor” hatasını alıyorsanız bu sorun genelde markalı sistemlerde meydana geliyor. Bu markalar Casper ve Exper olmak ile birlikte bunun dışında “Intel Rapid Storage” ve “Intel Matrix XXX” fabrika çıkış sürücülerini kullanan bilgisayarlarda bu sorun oluşuyor.
Çözüm için önce Windows Update servisini durduruyoruz.
Başlat -> Çalıştır -> CMD yazıp enter tuşuna basın. Açılan siyah pencerede net stop WuAuServ komutunu yazıp Enter’a basın. Bu işlem ile Windows Update hizmetini durduracaksınız işlem bittikten sonra pencereyi kapatmayın hemen Bilgisayarım’ı açın adres çubuğuna %windir% yazıp Enter tuşuna basın. Burada SoftwareDistribution adlı klasörü bulup adını SDEski olarak değiştirelim. Böylece yedeğini almış olacağız eğer bir problem olursa geri dönebilmek için lazım olacaktır.
  • Şimdi, Denetim Masası -> Program Ekle veya Kaldır‘da bulunan Intel ile başlayan yazılımları sistemden kaldırıyoruz.
Programları kaldırdıktan sonra Windows Update hizmetini aktifleştiriyoruz az evvel açık bıraktığımız siyah komut penceresine geri dönün ve net start WuAuServ yazıp Enter tuşuna basın. Şimdi tekrar Windows güncellemeyi çalıştırarak test edin.
- See more at: http://www.zdaylan.com/hizmet-calismadigindan-windows-update-su-anda-guncellestirmeleri-denetleyemiyor-hatasi/#sthash.YnJ7gBfQ.dpuf

0 yorum:

SON KONULAR

 
Footer'ı Göster
Dostlar
KomediSizsiniz