LNB ayarları nasıl yapılır ? Çözümü

06:30

LNB ayarları yapmak için nasıl bir yol izlemeliyiz? Türksat 4A sistemine geçilmesiyle uydu kurulumlarında büyük bir kaos yaşandı. LNB ayarları isteyen bir çok uydu alıcısı insanların tv tamircilerine akın etmesine neden oldu, Kurulum başlatılamıyor lütfen LNB, Anten ayar bağlantılarını kontrol edin hatası alanların uygulaması. LNB ayarlarını yapabilmek için ne yapmak gereklidir. LNB ayarları için tv tamircisine gerek var mı.






Türksat 4A sistemine geçilmesiyle uydu kurulumlarında büyük bir kaos yaşandı. LNB ayarları isteyen bir çok uydu alıcısı insanların tv tamircilerine akın etmesine neden oldu, Kurulum başlatılamıyor lütfen LNB, Anten ayar bağlantılarını kontrol edin hatası alanların uygulaması. LNB  ayarlarını yapabilmek için ne yapmak gereklidir. LNB  ayarları için tv tamircisine gerek var mı. LNB  ayarlarını nasıl yaparım? İşte tüm bu sorularınızın cevabı haberimizde ki LNB ayarları nasıl yapılır sorusunda...

Türksat 4A uydusuna hazırlık için Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) özelliği bulunan Uydu Alıcısı ve Uydu alıcılı TV’lerimize 12015 Mhz H 27500 Ksps frekansında uydudan yazılım güncelleme hizmetimiz başlamış olup, yeni uydunun devreye giriş tarihine kadar devam edecektir. Yazılım güncelleme işlemi başarılı olarak tamamlandığında Kurulum – Sistem Bilgisi bölümünde yeni yazılım versiyonu S/W:00000035 olarak görülmeli ve cihazlar yazılım yükleme işleminden sonra mutlaka fabrika ayarlarına döndürülmelidir.Yeni yazılımın yüklenmesiyle cihazların güncelleme frekansı 12423 MHz H 30000 Ksps olarak değişecek ve Türksat 4A uydusunda güncelleme hizmeti bu frekans üzerinden verilerek kanalların sürekli güncel kalması sağlanacaktır.

1- Uydu alıcınızın kumandasından Menü tuşuna basın.
2- Kanal Düzenle seçeneğini seçin
3- Uydu Kanallarını sil bölümününe  OK tuşuna basarak girin. 
4- Türksat uydusunu OK tuşuna basarak seçin. Sağ tarafda seçme işareti olan X işareti çıkmış olmalı.
5- Kumanda Sarı renkli tuşa basarak çıkan uyarıya EVET diyerek devam edin.
6- Bu işlemden sonra artık Next Minix HD Türksat 4A yeni Türksat 4A kanal listesini güncellemek için hazır hale geldi.
7- Menü'den Kurulum menüsü altıdaki Uydu kurulum bölümüne girin.
8- 25. numaralı uydu Türksat 2A/3A/4A yanında kalp işareti gözükmektedir. Kalp işareti gözükmüyorsa öncelikle OK tuşuna basarak kalp işareti gelmesini sağlayın.
9- Son olarak kılavuzu ok tuşlarını kullanarak TRANSPONDER bölümüne alıp, 11844 V 2222 değerini seçin. Veya 11747  H 27500 girin. Her iki değeride deneyebilirsiniz.
10- NIT ARAMA: EVET konumuna alıp.
11- ARAMA MODU: TP ARAMA olarak değiştirip kumandadaki KIRMIZI tuşa basarak otomatik taramayı başlatın.
12- Tarama bitine kadar lütfen bekleyin. İşlem tamamlandıktan sonra cihaz uyarı verir.
Next Minix HD Türksat 4A uydusu ayarlama işlemi bu işlemden sonra bitmiş olacak. Türksat 4A uydusu üzerindeki yayınları artık alabiliyor olmalısınız.

0 yorum:

SON KONULAR

 
Footer'ı Göster
Dostlar
KomediSizsiniz