Kyk wifi sorunu ve çözümleri

13:42
KYK Wifi şifre alma ve karşılaşılan sorunların çözümününü paylaşacağız. Öncelikle, KYK Wifi öğrencilere ücretsiz internet projesine verilen isimdir. KYK wifi ücretsiz internet hizmetinden yararlanmak için öncelikle KYK yurtlarında barınmanız gerekir.
KYK Wifi aynı zamanda yurtlardaki kablosuz modemlerin ismidir ve modeme bağlanmak için herhangi bir şifre gerekmez. Ancak bir bilgisayarı (tablet yada telefon da olabilir) KYK Wifi isimli modeme bağladıktan sonra tarayıcıda “Doğrulama Sayfası” isminde bir sayfa açılır ve sizden “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” girmenizi ister. Kullanıcı adı her kullanıcı için TC kimlik numarasıdır. Yabancı Uyruklu öğrenciler içinse pasaport numarası. Kullanıcı adı sabittir, isteğe göre değiştirilemez.
Web tarayıcı haricinde bir uygulama (Skype, WhatsApp benzeri uygulamalar) ile internete bağlanacaksanız yinede web tarayıcınızı açıp KYK Portal ‘da kullanıcı adı ve şifrenizle doğrulama kontrolünden geçmelisiniz.

KYK Wifi Şifre Alma

Bir KYK yurdunda kalıyorsanız KYK Wifi şifre alma için tek yapmanız gereken yurt idaresine başvurmaktır. Kullanıcı sözleşmesi imzalayarak şifrenizi alırsınız. Şifreniz yurt idaresince belirlenmiş ön tanımlı bir şifredir ve ilk girişte bu şifrenizi değiştirmeniz gerekir. Genellikte bir yurttaki tüm öğrenciler ilk girişte aynı ön tanımlı şifre ile giriş yaparlar.

KYK Wifi Şifre Değiştirme

Şifre değiştirme ekranında şifrenizi oluşturmak için bir çok kriter vardır. Şifre değiştirme / oluşturma kriterleri aşağıdaki gibidir.
  • Şifreniz en az 6 en fazla 10 karakter uzunluğunda olmalı.
  • Şifreniz en az 1 büyük harf, 1 küçük harf ve 1 rakam içermeli.
  • Şifreniz özel karakter (€) ve Türkçe’ ye özgü harfler (ö,ü,ş vs.) içermemeli.

KYK Wifi Şifremi Unuttum

Şifrenizi unuttuysanız oldukça zahmetli bir gün sizi bekliyor. “Doğrulama Sayfası”nda KYK Wifi şifremi unuttum özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla şifrenizi unuttuğunuzda tek yapabileceğiniz yurt idaresine başvurmaktır. Ancak yurt personeli size bu konuda çözüm üretemeyebilir.

KYK Wifi Doğrulama Sayfası

Doğrulama sayfası KYK Wifi kullanmak için kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapacağınız (KYK Portal) sayfadır. Doğrulama sayfasına https://portal.kyk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sizi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ nın özel hazırlanmış bir sayfasına yönlendirir ve bu sayfanın kapatılmaması tavsiye edilir.
KYK Wifi Doğrulama Sayfası KYK Portal
KYK Wifi Doğrulama Sayfası – KYK Portal

KYK Wifi’ ye Giriş Yapamıyorum

KYK Wifi’ ye bağlandınız, kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğiniz halde Kullanıcı Adı / Şifre Hatalı gibi bir hata mesalı ile karşılaşabilirsiniz. Zaman zaman yaşanabilen bu problem sizden yada cihazınızdan kaynaklanan bir problem değildir.

KYK Wifi’ den Nasıl Çıkış Yapılır

Zaman zaman KYK Wifi den çıkış yapamıyor olabilirsiniz. Bu genellikle karşılaşılan bir durumdur. Çıkış butonuna tıkladığınız halde çıkış yapamıyorsanız cihazınızın internet bağlantısını kesip tekrar bağlanmayı, tarayıcıyı yada cihazınızı kapatıp açmayı ve çıkış işlemini tekrarlamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca işiniz bittikten sonra çıkış yapmayı ihmal etmemeniz önerilir.
Normal koşullarda aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterilen sırasıyla 1 ve 2 numaralı butonlara tıklayarak KYK Wifi’ den çıkış yapılır.

KYK Wifi Çıkış Yapmak

KYK Wifi Çıkış Yapmak – KYK Portal Sayfası
Sırası ile 1. ekranda sağ üst köşedeki butona, açılan 2. ekranda da Çıkış butonuna tıklayarak çıkış yapılır.

Maksimum giriş hakkınız doldu Hatası

Bir cihazdan çıkış yapmadan yeni bir cihaz ile KYK Wifi‘ ye giriş yapmaya çalıştığınızda “Giriş başarısız: Maksimum giriş hakkınız doldu. Aynı anda birden fazla cihazla giriş yapılamamaktadır. ” benzeri bir hatayla karşılaşırsınız. Çünkü bir Kullanıcı Adı ile aynı anda bir cihaz ile KYK Wifi’ ye bağlanabilirsiniz.
KYK Portal / Doğrulama Sayfası’ nı interneti kullandığınız sürece kapatmayın, işiniz bittiğinde de çıkış yapmayı unutmayın. Bu konuya dikkat etmezseniz çeşitli bağlantı problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

KYK Wifi Kullanımı Hakkında Uyarılar

Hatırlatmakta yarar var KYK Wifi şifrenizi yurt idareden alırken bir kullanıcı sözleşmesi imzalarsınız. Bu sözleşmenin maddeleri oldukça kısıtlayıcıdır. Ayrıca bu sözleşmede internet kullanım bilgilerinizin 6 aylıklık sürede saklanacağını ve yasal bir durum olduğunda aleyhinizde kullanılacağını bildiren bir madde mevcuttur.

0 yorum:

SON KONULAR

 
Footer'ı Göster
Dostlar
KomediSizsiniz